6. Ökumenikus Diákfilmszemle - a reformáció 500. évfordulóján

6. Ökumenikus Diákfilmszemle - a reformáció 500. évfordulóján


A Katolikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti hatodik országos filmszemléjét. A pályaművek (filmek) beadási határideje: 2017. május 15.  Az ökumenikus szervezőbizottság a reformáció 500. évfordulóján így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját: "SEMPER REFORMANDA - Amikor itt és most tenni kell".

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film, stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek beadási határideje: 2017. május 15. 

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2017. június 10-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500.000 Ft értékű videokamera, statív, videolámpa, stb., kerül kiosztásra.

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle weboldalán találhatók: www.okudiakfilm.hu Innét tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is (http://www.okudiakfilm.hu/index.php?pageid=felhivas2017), továbbá  az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját. A filmkészítést segítő szakmai napot idén is megtartjuk, 2017. március 11-én, szombaton.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com .

A szerkesztés dátuma: 
2017/01/19