Informatika

Informatika


Tankönyv ismertető

Office 365 - tanároknak ingyenesen

Több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja 2015. november 19-től a Microsoft felhőalapú Office 365 programcsomagját öt személyi számítógépen, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen az táblagép vagy okostelefon - jelentette be a köznevelésért felelős államtitkár.

Windows Intune

Az Intune ugyanis egy webes (Silverlight alapú) felügyeleti konzolt kínál, amely biztosítja a kliens gépek állapotának nyomon követését és konfigurálását, a központosított frissítés-kezelést, a távoli segítségnyújtást, valamint a központosított szoftvergazdálkodást. Segítségével a  kis vállalatoknál dogozó rendszergazdák biztonsági házirendet állíthatnak be a felhasználók gépein, legyenek földrajzilag bárhol. A Intune a Windows termékcsalád első vállalati felhő-alapú megoldása, amely egy Microsoft által üzemeltetett kliens-felügyeleti szolgáltatás.

A Windows Intune e mellett rendelkezik a Microsoft vírusvédelmi megoldásával (Malware Protection Engine), hasonlóan Essentials Security-hoz vagy a Forefront-hoz.  Ráadásul az apró kliens oldali alkalmazás működése során szinte észrevehetetlen, miközben jelentéseket küld a munkaállomás egészségi állapotáról.

Windows Intune áttekintés magyar nyelven

Windows Intune (angol)

Fix it Megoldás Központ

"A Fix it Solution Center - Ahol automatizált megoldásokat találhat problémáira." Microsoft terméktámogatás

Windows MultiPoint Server 2010

Windows MultiPoint Server 2010 – laborvezetők, tanuló csoportok, figyelmébe ajánljuk!

  • Windows MultiPoint Server 2010 optimális és költséghatékony megoldás osztálytermekben, laborokban, könyvtárakban teljes vagy részleges számítógépes munkaállomás centralizációra.
  • Windows MultiPoint Server 2010 célja, hogy egy megfizethető lehetőséget nyújtson informatikai szolgálgatás bevezetésére, mind pénz, mind a hozzá szükséges informatikai szakértelem szintjén.
  • A Windows MultiPoint Server 2010 is, Windows 7 felhasználói élményt nyújt,  vagyis a gép előtt ülőknek nem kell lejjebb adniuk az igényikből, korlátok nélkül szabadon alkothatnak. 
  • Akár 10 gépet is helyettesíthet egyetlen szerver, ezért komoly összeget lehet megspórolni, a rendszer megvásárlásakor és üzemeltetésekor is. További előny, hogy áramfogyasztása is kevesebb mint, egy tizedede egy szerver és 10 munkaállomás fogyasztásának.
  • Valamint a felügyelete is közérthető, ezért nem igényel rendszergazdai ismereteket. Bármely gyakorlottabb, a számítógép használatban jártas tanár képes telepíteni a rendszert, kezelni a diákok fiókjait, valamint elhárítani az alapvető problémákat.
  • A MultiPoint Server 2010-ben is, a már ismert terminálszolgáltatásokhoz hasonlóan a felhasználók itt is Windows Server 2008 R2 operációs rendszernek az erőforrásait használják megosztottan.
  • Az RDS*-sel szemben a MultiPoint Server 2010 estén, a használathoz szükséges perifériák közvetlenül a szerverbe csatlakozhatnak. (10 monitor, 10 billenytűzet, 10 egér és mégis csak egy gép. :-)

*Remote Desktop Services, korábban Terminal Services vagy terminálszolgáltatások.

 

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials

http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=hu-hu

-ingyenes hatékony vírusvédelmi megoldás eredeti Windows operációs rendszerrel rendelkezőknek.

Microsoft Office 2010

Már magyar nyelven is elérhető a Microsoft Office Mennyiségi Licencszolgáltatási Központban!

(https://www.microsoft.com/licensing/servicecenter/Home.aspx)

Próbaváltozat letöltése

További Microsoft kiadványok: