Diákönkormányzat és kortárs segítők - képzésajánló

Diákönkormányzat és kortárs segítők - képzésajánló


Tisztelettel meghívjuk a "Diákönkormányzat és kortárs segítők" című, a Faludi Ferenc Akadémia szervezésében megrendezésre kerülő képzésre:

 Hogyan vonjuk be a diákokat az iskola életébe?
Milyen feladatai vannak a diákönkormányzatnak?
Mit jelent az ignáci szellemiségű vezetés?

A diákönkormányzat egyrészt képviseli a diákokat, összekötő kapocsként funkcionál a tanárok és a diákok között.  Ezenfelül azonban kortárs diákvezetőként példaként is szolgálnak társaik számára, valamint pozitívan ösztönzi, szervezi a kortárs programokat. Ezekhez a komoly feladatokhoz szükséges kommunikációs készség, csoportdinamikai ismeretek, egészséges önismeret és nem utolsósorban elhivatottság szükséges. A képzés ezeken a területeken kíván segítséget nyújtani, kedvet csinálni a diákoknak ehhez a fontos feladathoz és összekapcsolja a különböző iskolák diákönkormányzati szervezeteit. Cél az is, hogy a diákok olyan vezetői készségeket, képességeket sajátítsanak el, melyeket nemcsak kortársaik között, hanem majd a munkaerőpiacon is hasznosítani tudnak. A műhelymunka során alkalom nyílik arra is, hogy az eddigi jó gyakorlatokat meg tudják egymással osztani diákok és tanárok egyaránt.

Meghívott előadónk, Ulrike Gentner a ludiwigshafeni Centrum für Ignatianische Pädagogik társigazgatója, tréner és képző, szakterülete az ignáci pedagógia, iskolafejlesztés és az ignáci vezetés.

Az előadás angol nyelvű lesz, tolmácsolással.
Regisztráció: info@faludiakademia.hu oldalon.

további információ: http://faludiakademia.hu/diakonkormanyzatok-es-kortars-segites/

 

 

A szerkesztés dátuma: 
2017/01/30