Pedagógiai tájékoztatás

Pedagógiai tájékoztatás


Felelős munkatárs

Munkatárs: 
Dr. Gianone András
Beosztás: 
Pedagógiai szakértő
E-mail cím: 
gianone.andras@kpszti.hu
Telefon: 
479 3005
Ügyfélfogadás: 
Kedd 13-15

Pedagógiai tájékoztatás pedagógusoknak

  • Tanárok a neten címmel az internet használatáról szóló kézikönyv jelent meg pedagógusok számára. Ugyanezen a honlapon található egy fiataloknak szóló kézikönyv a biztonságos internetezésről.
  • Az OH számos tantárgyból (pl. angol nyelv, biológia, hittan, matematika, történelem) közzé tett a 2017. május-júniusi érettségihez kapcsolódó anyagokat.

Katolikus iskolák helye a középiskolák között

Katolikus iskolák a középiskolák százas listáján 2016.

A HVG frissen megjelent kiadványában 13 katolikus iskola szerepel a legjobb száz között, miközben a katolikus középiskolában tanulók arány csak 8,5 százalék.

Törvényi hivatkozás

A KPSZTI a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről szóló 48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet alapján látja el a pedagógiai tájékoztatás feladatát.
5. § (1) Az Nkt. 19. § (2) bekezdés c) pontja szerinti pedagógiai tájékoztatás ellátásának eszközei és módszerei:
a) a nevelési és a tanítási-tanulási folyamatot támogató, oktatástechnikai és oktatástechnológiai módszertani támogatások nyújtása,
b) a nevelési és tantárgyi, műveltségterületi szakmódszertani tájékoztatók, segédletek és kiadványok elkészítése.
(2) A Központ által fenntartott pedagógiai intézet a könyvtárpedagógiai munka fejlesztése érdekében az illetékességi területén együttműködik az óvodai, iskolai és a kollégiumi könyvtárakkal.