Megújuló műemlékeink” elnevezéssel  történelmi- örökségturisztikai  vetélkedőt hirdetett a Várak, kastélyok, templomok folyóirat szerkesztősége a Kárpát-medencei Örökségturisztikai Alapítvánnyal karöltve. Az eredetileg kiírt határidőt meghosszabbítják október 15-ig, így minden érdeklődő csapatnak a nevezését továbbra is várják.

Témák: Városfejlődés Magyarországon a 14-19. században (Városfalak, városi erődítmények kiépítése és felszámolása.)

2. Kolostorok a középkori Magyarországon.

3. A 21. században megújuló műemlékek a Kárpát- medencében. (A versenyzők 12 közül választhatnak: Edelény: L’ Huillier- Coburg kastély, Ozora: Pipo- várkastély, Majk: Kamalduli remeteség, Somogyvár: bencés apátság romjai, Tiszadob: Andrássy kastély, Csesznek: vár, Szigetvár: vár, Esztergom: vár, Nagycenk: Széchenyi kastély, Gyula: vár és szigeterőd, Füzér: Vár, Fehérvárcsurgó: Károlyi kastély.

A vetélkedőre 3 fős, 12-19 év közötti csapatok nevezhetnek a Kárpát-medence bármelyik középiskolájából. A benevezett csapatoknak ajánlott irodalomjegyzéket küldenek a szervezők. A verseny 3 fordulós. 1. forduló: pályamunka készítése és beküldése. 2. forduló: feladatok megoldása, melyek a Várak, kastélyok, templomok folyóirat későbbi számában jelennek meg. 3. forduló: szóbeli döntő a két előző fordulóban szereplő 6 legjobb csapat között. A döntőt valószínűleg a televízió is közvetíti.

Nevezni a http://varlap.hu/vetelkedo.pdf jelentkezési lap kitöltésével és az 1. forduló pályamunkájának beküldésével lehet. A végleges nevezés elfogadásáról visszaigazolást küld a szervezés. A vetélkedővel kapcsolatos kérdéseket, kéréseket, és a pályamunkát a vetelkedo2017atvarlap [dot] hu e-mail címre lehet/kell elküldeni.

Info: Várak, kastélyok, templomok c. történelmi és örökségturisztikai folyóirat XIII. évfolyam, 4. szám 2017. augusztus,  47. oldal

Megosztás