Stockholmi Víz Díj - pályázati felhívás

Stockholmi Víz Díj - pályázati felhívás


Nevezés: angol nyelvű, egyoldalas kivonattal, egyénileg vagy egy legfeljebb háromfős csapattal az www.ifivizdij.hu honlapon keresztül. Kreatív, érdeklődő diákok jelentkezését várják!

Nevezési határidő: 2017. február 5.

Napjainkban sokat hallottunk a vízzel kapcsolatos kihívásokról: szélsőséges vízjárás, szárazság árvizek, ivóvízhiány, szennyezések, és még sorolhatnánk. Minden vízzel kapcsolatos tudásra, újításra, kreativitásra egyre nagyobb szükség van. Szakmáktól függetlenül. A Stockholmi Ifjúsági Víz Díj ennek segítését tűzte célul. Segítsünk diákjaiknak, hogy kipróbálhassák magukat! Pályázhatnak környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jellegű helyi, regionális, országos, vagy globális problémákkal és megoldásukkal. A pályaművek foglalkozhatnak vízminőségi kérdéssel, vízkészlet gazdálkodással, vízvédelemmel, de akár a víz társadalmi vonatkozásainak bemutatásával is.

A hazai győztes Stockholmban mutatja be pályaművét az évente megrendezett stockholmi Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi megmérettetésen. A nemzetközi győztes a Stockholm Junior Water Prize-on kívül, melyet a verseny védnöke, Viktória svéd koronahercegnő ad át, 15.000 dollárt is kap.

Magyarország 2013. óta vesz részt a versenyben és az eddigi győztesek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, a tatai Eötvös József Gimnázium, a budapesti Városmajori Gimnázium és kecskeméti Kada Elek szakközépiskola tanulói, bár nem kapták meg a díjat, szép sikert arattak a nemzetközi mezőnyben.

Bővebb információ: www.ifivizdij.hu

Az elmúlt négy évi verseny összefoglalója is megtalálható a Letölthető menüpontban. A teljes, húszoldalas pályamű kidolgozására a bíráló bizottság által kiválasztottak kapnak felkérést. Nekik április 9-ig kell benyújtani munkájukat. A hazai döntőre, melyre május 20-án kerül sor Budapesten, ugyancsak a zsűri döntése alapján, a legjobbak kapnak meghívást. A győztes csapat képviseli Magyarországot a nemzetközi döntőben, augusztus utolsó hetében, a stockholmi Víz Világhéten. Költségeit a szervezők fizetik.

A nyertes csapat, iskoláján keresztül pénzjutalomban is részesül munkája további fejlesztésének támogatására.

A szerkesztés dátuma: 
2017/01/30